Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky volejbalového turnaje mužů 2008

22. 7. 2008
Bezděkovské léto díl pátý
 
Čtrnáct dní odpočinku od sportu si dali v Bezděkově. Sobota 19. a neděle 20.července byly zasvěceny volejbalu. Pořadatelé s trochou obav sledovali potemnělou oblohu, která se celý týden pohybovala nad Vysočinou..   Pěkné počasí je však již tradiční stálicí, která Bezděkovské léto provází.
K sobotnímu volejbalovému turnaji mužů se sjelo 15 družstev z celé republiky, bezděkovské těší, že jejich turnaj získal skvělé renomé a vysoká účast je toho dokladem.
Hrálo se ve třech skupinách a podle umístění postupovalo osm nejlepších družstev do finále. Finálová tarantule přinesla zajímavé boje a přihlížející diváci často odměnili potleskem výkony hráčů na hřišti.  Samotné finále bylo z 50% opakováním z loňského roku. Klapzubova 11, složená z hráčů z Brna a Velkého Meziříčí, se utkala s novým soupeřem,, kterým byla pražská Bulgária. Právě Bulgária, která se v Bezděkově účastnila již po desáté byla správně motivována a chtěla stůj co stůj vydobýt svůj první turnajový titul. Nutno říci, že ji scházel pouze pověstný krůček. Hraje se třetí set ,tajbrejk. Bulgária dotahuje nepříznivý výsledek 14:11 a srovnává na 14:14. Bitva vrcholí a je vedena velice korektně, jedině tak se dá nazvat přiznání k teči od Zipa z Bulgárie, které oba rozhodčí přehlédli. Konečný výsledek jistí nepropustný blok Klapzubáků.
 
Konečné umístění:
  1. Klapzubova 11
  2. Bulgária
  3. Přibyslav
  4. Hrotovice
  5. Pacov
  6. Žďár n/S
  7. Žaigla tým
  8. Vysočina Bezděkov
 Individuální ocenění:
 
Nejlepší smečař: Jindra Hovorka Klapzubova 11
Nejlepší nahrávač: Zip ( Milan Svoboda) Bulgária
Nejvšestranější hráč: Míla Šmíd Přibyslav
Cena srdce a umu: Jarda Neumann   Pacov
 

Náhledy fotografií ze složky Volejbal muži 2008