Jdi na obsah Jdi na menu

Kvalifikační turnaj na MČR superveteránů ve volejbalu

25. 6. 2008
Příznivci volejbalu si o tomto víkendu přišli na své, pokud nelenovali a vydali se do Bezděkova.
10. ročník mistrovství republiky superveteránů, muží starší 50. let, zavítal poprvé na Vysočinu.
Bezděkovský Sokol připravil svůj sportovní areál k hladkému průběhu kvalifikačních bojů o konečné umístění v letošním ročníku. Slunečné ráno, připravené kurty, obsluha v místní klubovně s celodenním zajištěním jídla a pití, připravení rozhodčí a natěšení pořadatelé to byla charakteristika tohoto turnaje.
Z původních 9 přihlášených se bohužel bez omluvy nedostavili hráči Čakovic, proto pořadatele byli nuceni upravit původní rozlosování. Hrálo se ve dvou skupinách a podle umístění se sehrála ještě utkání o konečné umístění v turnaji. Jak je již na těchto turnajích zvykem sportovní výkony jdou ruku v ruce s přátelstvím a kamarádstvím. Borci z celé republiky předvádí, že ještě nepatří do starého železa a jejich zápal pro hru jen tím nejlepším způsobem korunuje dění na hřišti.
Léta neubrala nic na umění Karla Jeřábka, Josefa Novotného nebo Jána Repáka, tito bývalí reprezentanti České republiky spolu s ostatními borci předváděli výkony, za které sklízeli potlesk od přítomných diváků. K hladkému průběhu turnaje přispěl také garant této soutěže, neúnavný Jarda Kryspín.
Před čtvrtou hodinou bylo dobojováno. Pořadatelé připravili ceny nejen pro první čtyři mužstva a individuální ceny pro tři nejúspěšnější hráče. Pěkný diplom si odvezlo domů každé družstvo a drobnou památku na turnaj i každý účastník.
Poděkování od pořadatelů patří také sponzorům mezi které patřili pivovar Rychtář, Intermont, Elasta Krucemburk,obec Bezděkov , Radiálka Hradec Králové, Sodo Duo Nová Ves.
Při závěrečném hodnocení pořadatelé přislíbili pořádání příštího ročníku.
Všichni se těšíme na 20.června 2009 s provoláním volejbalu zdar!
 
Výsledky:
  1. Krušnohorci
  2. Slavia Hradec Králové
  3. Svijany
  4. Buštěhrad
  5. Třinec
  6. Pražský výběr
  7. Vysočina
  8. Sešlost Brno
 
Individuální ocenění:
 
Nejlepší smečař:       Jeřábek Karel    Krušnohorci
Nejlepší nahrávač:    Mirek Lemon    Slavia Hradec Králové
Nejvšestranější hráč: Milan Horní     Vysočina
 
V Bezděkově 22.6.2008                                         za pořadatele Marek Bohumil
 
 

Pozvánka na příští týden       

Bezděkovské léto – díl třetí

Neúnavní Bezděkovští připravili na příští sobotu 28.června turnaj neregistrovaných 4+2, v družstvu musí startovat minimálně dvě ženy.

 

V neděli 29.června turnaj deblových mixů
Začátky turnajů jsou jsou stanoveny na 8,30 hod.