Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky sedmiboje mixů 2006

16. 6. 2008
SEDMIBOJ
Začátek července tradičně patří Bezděkovskému míčovému sedmiboji. Tradičně nechyběla celá řada známých sportovních tváří, se sedmi míči zápolili mimo jiné vítěz Stanley Cupu Josef Vašíček s trenérem hokejových havlíčkobrodských Rebelů Kamilem Pokorným nebo volejbaloví reprezentanti Lubomír Staněk s Ondřejem Boulou.
Bezděkov u Chotěboře ţ Vítězem dvanáctého ročníku Bezděkovského míčového sedmiboje se stali Ondrové ( Marek a Pravda), kteří ve finiši předstihli volejbalovou reprezentační dvojici Lubomír Staněk, Ondřej Boula. Pomyslný bronz si odvezli světelští fotbalisté Bohuslav Císař a Jiří Stojan. " Bylo to ale o fous. Klíčová byla naše výhra ve stolním tenise a hlavně, že Luboš Staněk s Ondrou Boulou prohráli v házenkářských sedmičkách rozstřel ve finále," říká za vítěznou dvojici organizátor sedmiboje a trenér českých volejbalových kadetek Ondřej Marek. Emoce občas vzplanuly, ale akci vesměs zdobil sportovní duch. " Včera mi začala dovolená, tak si hned jdu zasportovat," usmál se český reprezentační volejbalový blokař Lubomír Staněk a pokračuje: " Když mám čas, rád do Bezděkova na sedmiboj přijedu. S Bouličem ( Ondřej Boula - pozn. autora) jsme tady byli už v roce 2001 a vyhráli jsme. A kterou disciplínu mám nejradši? Volejbal bych měl pominout, že? Rád si zahraju tenis a potom mám rád ty, kde se moc neběhá. Třeba házenou nebo házení na koš." S tenisem si tykali i hokejisté Josef Vašíček s Kamilem Pokorným, skončili v něm čtvrtí. " Na tenis jsme se těšili," potvrzuje Vašíček. Nakonec skončili z pětatřiceti dvojic na jedenáctém místě. A to měli handicap, Vašíček totiž fotbalové penalty ani házenkářské sedmičky nechytal. " Nerad bych se zranil," vysvětloval urostlý útočník, který na začátku srpna do Havlíčkova Brodu, Světlé nad Sázavou a Ledče nad Sázavou přiveze Stanley Cup. Mezi osobnostmi však měli navrch volejbalisté. Do Bezděkova zavítal i bývalý trenér mužské reprezentace Zdeněk Haník. Ten měl původně přijet se zpěvákem Zdeňkem Mertou, ale nakonec se soutěže zúčastnil se synem. " Lekl se konkurence, která tady byla. Nechtěl někde třikrát prohrát a potom čekat na další soutěže," uvedl současný šéftrenér mládežnických kategorií. A úroveň byla skutečně vysoká. " V podstatě skoro každá dvojice něco hodně uměla. Byli tady volejbalisté, nohejbalisté, fotbalisté a tak dále," potvrzuje Marek. Výsledky ( tenis, nohejbal, stolní tenis, volejbal, basketbal - šestky, házená - sedmičky, fotbal - penalty): 1. Ondrové 27 bodů, 2. Boula, Staněk 26, 3. Císař, Stojan 25,... 6. Haníci 19, 11. Vašíček, Pokorný 14.
 
Pořádnou gymnastiku předvedl při chytání sedmiček trenér havlíčkobrodských hokejistů Kamil Pokorný. Díky tomuto zákroku spolu s Josefem Vašíčkem postoupil do 2. kola. Mezinárodní volejbalový rozhodčí Martin Hudík ( čelem na fotce vpravo nahoře) úřadoval na síti i nad vyššími soupeři. Reprezentační blokař Lubomír Staněk potvrdil, že tenis je jeho oblíbeným sportem a Ondřej Marek zase potvrdil, že v nohejbalu nad ním málokdo vyhraje. Právě v něm si s Ondřejem Pravdou zajistili nemalý přísun bodů.
 
Bezděkovský sedmiboj se blíží
Bezděkov - Po turnaji v tenise, volejbale a smíšených deblech pokračuje Bezděkovské léto. O svátcích se uskuteční již tradiční akce, ve středu míčový sedmiboj, o den později smíšený sedmiboj dvojic.
O zajímavé tváře nebude nouze. "Na sedmiboje by měli přijet volejbalisté Staněk, Boula, Jakubíček, trenér Zdeněk Haník a hokejista Pepa Vašíček," láká pořadatel Ondřej Marek. Obě akce začínají v 7.30.
 

Náhledy fotografií ze složky Míčový sedmiboj mixů 2006